17. kesäkuuta 2018

# HARRY POTTER THEME WEDDING - KORISTEET PÄHKINÄNKUORESSA

Kuva: Oma 
Kuva: Oma

No miltäs se meidän hääpaikka sitten näytti. Häistä on kohta jo vuosi ja tuntuu yhä jotekin utopistiselta että ne ylipäätään oli. Varoitan jo nyt! Tulee paljon tekstiä, en oo varmaan koko blogihistoriani aikana kirjoittanut näin paljon tekstiä SAATIKA käyttänyt näin paljon aikaa postauksen tekoon...

 Hääpaikan koristelut olivat kovan työn takana. Teimme lähes kaiken itse, apuna tapahtumasuunnittelu FreiaLeia, joka piti huolta erityisesti vihkitilaisuuden, iltarientojen sekä päärakennuksen koristeista. Itse pääpaikka jossa päivällinen, puheet, kakunleikkaus sekä First Dance tapahtuivat oli omissa käsissäni sillä mulla oli jo ennen vihkipaikan löytymistä visio siitä minkälaiset koristeet sinne tulevat. Kaikki onnistui juuri niinkuin pitikin joten pidemmittä puheitta siirrytään tarkastelemaan lähemmin koristeita ja tarinoita niiden takaa. 

Floating Candles made by me 

Hogwarts Letters made by FreiaLeia


Hääpaikkanamme oli Nygårdsin Kartano Vantaalla ja paikka valikoitui kartanon Tanssivintin vuoksi. Se vastasi täydellisesti mielikuvaa jonka Harry Potter - teemaisille häille halusimme. Jo silloin kun kävimme paikan tsekkaamassa ja näin tanssivintin katon, tiesin, että tämä se on - täälä haluan häideni olevan. Kun aloimme suunnitella häitä ilmoitin heti haluavani kattoon  Leijuvat Kynttilät Harry Potterin Suuren Salin tapaan. Nygårdsin Tanssivintin puiset kattoparrut olivat täydelliset kynttilöiden kiinnittämiseen. Leijuvien kynttilöiden tekoon löytyi ohje Pinterestistä ja armoton talouspaperirullien keräys alkoi. 

Kynttilöiden teossa oli AIVAN JÄRJETÖN työ -  mutta oli se sen arvoista. Jouduin hieman soveltamaan Pinterestistä löytynyttä ohjetta sillä ensimmäisistä versioista ei tullut yhtään mitään. Pinterest ohjeessa rullat maalattiin joko tavallisella valkoisella maalilla tai Spraymaalilla. Ei toiminut. Rullasin siis jokaiseen tötsään tavallisen valkoisen A4:sen jonka päälle tein yksitellen valumat sekä kuumaliimaa että tavallista erikeperiä käyttäen. Sprayasin vielä satunnaisesti liimakohtia valkoisella spraymaalilla korostaakseni valumia. Kun valumat olivat kuivuneet täytyi jokaiseen tötsään vielä pistää neljä reikää että siima saadaan ristiin tötsän sisälle. Tällä tavalla sain led-tuikun pysymään tötterön sisällä ilman liimailuja ja muita kommervenkkejä. Täytyihän kynttilät saada päälle ennen häitä nopeasti ja kätevästi. 

Onneksi sain näiden tekoon apua. Tekisin näitä varmasti vielä tänä päivänäkin ellei Weedi olisi rullaillut A4:sia valmiiksi, sprayannut henkiheiveröisenä parvekkeella ja pistellyt reikiä tötteröihin♡ Olimme Naomin kanssa hääpäivää edeltävänä iltana kaasojen ja apulaisten kanssa laittamassa koristeita ja kynttilöiden laittamisessa meni hitosti aikaa. Olisin mielelläni laittanut kynttilöitä leijumaan enemmänkin mutta aika ei yksinkertaisesti riittänyt. Ledtuikut ostin WISHistä sekä tarjouslaareista. 
Kuva: Oma
Pöytien koristeista mulla oli visio samalla tavalla kuin kynttilöistäkin. Halusin hääkattauksen olevan suht simppeli mutta kuitenkin teemaan sopiva ja meidän näköinen. Pöytäliinoina toimivat tavalliset valkoiset liinat ja ns. "kaitaliinaksi" halusin Harry Potter -kirjojen sivuja. Sormusten boksiksi kuitenkin tuhottiin jo yksi kallisarvoinen kirja enkä täten halunnut repiä sivuja enää enempää. Siksi päädyttiin kahteen HP kirjoista tuttuun Chapteriin "The Weddingiin" sekä "The Unbreakable Vowiin" jotka naputtelin koneelle, lähetin FreiaLeialle ja he hoitivat sivujen editoinnin, oikeanlaisen tulostuksen sopivan väriselle paperille. 

Sivujen päälle keräsin kirpputoreilta ympäri helsinkiä vanhoja kehyksiä. Erikokoisia, eri värisiä ja eri mallisia. Kehyksien päälle aseteltiin yksinkertaiset tuikkukupit joihin tulivat tupavärien mukaan washiteipeillä koristellut tuikut. Ylläolevista kuvista näkyy paremmin miten neljässä eri pöydässä ovat Hogwarts -tupien mukaiset värit.

Budjettimme oli tarkkaan laadittu ja pöytäkukat olivat jo alussa asia josta varauduimme pihistämään. Itse en alkujaankaan ollut kukka-asetelmien tai erikoisempien kimppujen kannalla ja päädyimme yhteisesti lopputulokseen jossa hankimme Kampin KaivoKukasta pistaasioksaa ja kahta erilaista eukalyptusoksaa jotka pääsivät koristamaan pöytiä. Eukalyptuksen oksa oli erityisen lähellä sydäntäni ja mikä tuoksu niistä tuli! Yksinkertaiset pöytänumerot tuli ostettua Love Me Do - messuilta enkä valitettavasti muista enää putiikin nimeä. Loppusilauksena teemaan askatelin vielä paikkakortit. Avaimet ovat Wishistä, muut tarvikkeet Tigerista. Tulostin Hogwarts Crestiä tavalliselle A4:lle ja kirjoitin käsin vieraiden nimet. Loppu oli leikkaa-liimaa askartelua. 

Kattauksessa omaksi suosikseksini nousivat kirjan sivut yhdistettynä kauniiseen eukalyptuksen oksiin. Rakastin tätä kattausta. Oli mahtavaa nähdä se miten oma idea toteutui täydellisesti ja näytti kauniilta, yksinkertaiselta ja hyvältä. 

Juhlapaikalla paikasta paikkaan kulki eurolava johon päivän kulku oli omakätisesti kirjoitettuna. Emme halunneet päivään tarkkaa aikataulutusta sillä halusimme häiden soljuvan mukavasti eteenpäin ilman turhaa minuuttien tuijottamista. Paikkakartan tein itse Marauder's Mapia mukaillen. Pidin koristeiden tekemisestä todella paljon. Oli aivan ihanaa nähdä oma kädenjälki esillä! Vieraiden kommentit siitä, miten tarkkaan mietittyä kaikki oli lämmitti sydäntä, sillä aikaa ja pohdiskelua tähän kaikkeen meni rutkasti. 

Seuraavaksi siirrytään Nygårdsin kartanon päärakennukseen jossa oli vieraille hääkuvaussession ajaksi juotavaa sekä ihmeteltävää. Koristeet ovat FreiaLeian käsialaa


Kuva: Oma Päärakennuksesta löytyi niin sanottu "Harry Potter Käytävä" joka alkoi ensimmäisessä kuvassa näkyvästä Platform 9 3/4 sisäänkäynnistä sekä Dolores Umbridgen kissaposliinitauluja mukailevista tauluista. Tauluista löytyvat meidän omat kissat Angus ja Pumpkin sekä vierailevia lähipiirin kissatähtiä. Aloin melkein itkemään kun näin tuon sillä olin juuri edellisenä päivänä sanonut miten kovasti haluaisin että kissatkin osallistuisivat meidän häihin he ovat kuitenkin meidän babyt♡ 

Sisäänkäynnin jälkeen vieraat pääsivät tutustumaan Potter-maailmaan tarkemmin ennustuspisteen ( josta löytyi japanilaistyylisiä ennustuskeksejä) ja muiden rekvisiittojen kuten potion-pullojen, alruunoiden sekä taikojen parissa. Olimme järjestäneet vieraille myös Photoboothin rekvisiittoineen sillä halusimme hauskat kuvat muistoksi häävieraista ja tietenkin koska olemme huumoripariskunta vessasta löytyivät selviytymiskorien lisäksi pöntöistä tarrat "This Way to the Ministry of Magic" HAHA! Kuvat (ellei erikseen mainittu): Jetro Staven Photography

Pääasiassa juhlat keskittyivät Tanssivinttiin sekä Nygårdsin kauniiseen pihapiiriin mutta illan pimentyessä siirryttiin Tanssivintin alakerrasta löytyvään Kivitaskuun jossa oli tarjolla vauhtijuomaa, karkkibuffet sekä myöhemmin illalla vielä nachobaari. Karkkibuffet oli  FreiaLeian käsialaa ja se oli aivan fantastinen. Karkit pakattiin pieniin paperipusseihin joista löytyi erikseen pieni Honeydukes tarra, meidän nimet sekä hääpäivä ja tupaväreinkoristeltu washiteippiraita. Myös karkkien "nimet" olivat tuttuja HP-maailmasta. 

Häidemme koristeet onnistuivat kaikinpuolin täydellisesti. Teema näkyi vahvasti ja häät olivat juuri meidän näköisemme. Oli mahtavaa nähdä kaikki se suunnittelu ja kovan työn lopputulokset omin silmin ja nauttia elämäni onnellisimmasta päivästä ihan kybällä♡


4 kommenttia:

 1. Ihan uskomattoman upeat hääkoristeet! Noi leijuvat kynttilät varsinkin on tosi näyttävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos <3 Kyllä niiden eteen nähtiinkin vaivaa :-D

   Poista
 2. AH, en kestä, miten upeat koristeet! :O Tuollainen pilke silmäkulmassa tehty koristus on ehkä täydellisintä ikinä, ja siksi meidänkin hääkoristuksen avainsanana on tällä hetkellä röllimetsä. Meillä toki koristus on vähempitöinen - pitkälle pääsee, kun vain levittelee kaikkialle kiviä, käpyjä ja vehreää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. röllimetsä on AIVAN TÄYDELLINEN teema ! ja kiitos <3

   Poista

Nakkaa kommentti! (auts, ei noin kovaa :-D)