8. huhtikuuta 2015

# EQUIL SMARTPEN

Jatketaan vielä piirustusaiheella! Oon piirtämisen suuri ystävä, mutten koskaan ole saanut mahdollisuutta piirtää piirtopöydällä, tai muuten miten se nyt sanotaan "koneellisesti". Oon aina kuvitellut, että se on liian vaikeaa ja etten kuitenkaan osaisi. Ja niin hyvä kun tekniikan kanssa ylipäätään oonkin ( not ) en ole koskaan edes miettinyt laitteen hankkimista. Oon tälläinen perinteinen "paperi ja kynä" -tyyppi enkä voi kuin ihastella ihmisiä jotka osaavat piirtää tietokoneillaan ja niiden oheislaitteilla niin upeita töitä! 

Törmäsin kauan sitten netissä videoon jossa esiteltiin laitetta jonka avulla pystyi piirtämään ihan tavalliselle paperille ja tällaisen pikkulaitteen avulla piirros/teksti siirtyi suoraan tietokoneelle. Olin ihan äimänä et vau mä haluan joskus kokeilla tuollaista. Nyt sain siihen mahdollisuuden kun sain Mobilefun kännykkätarvike nettikaupasta testattavaksi EQUIL Smartpenin*.

Piirtämiseen tarvitaan ainoastaan muistikirja, harmaasta suojakotelosta paljastuva kynä ja bluetooth"välikäsi" sekä kännykkä, ipad tai tietokone. Mun tapauksessa kännykkä. EQUIL Smartpen on laite joka toimii bluetoothin välityksellä kännyköissä, padeissa ja tietokoneissa. Itse olen käyttänyt sitä, kuten mainitsinkin, lähinnä kännykällä. Koko pakettiin kuuluu siis pikkuruinen laite, joka yhdistää kynän laitteeseen ja laitteen kännykkään. Se toimii vähän kuin välikätenä piirustuksen ja kännykän välillä. Laitteen käyttöönotto ja käyttäminen on superhelppoa. Ohjeet ovat selkeät ja itse käytin apunani vielä ohjekirjan lisäksi Youtuben ihmeellistä maailmaa ja johan alkoi laite toimia! Smartpeniin löytyy ilmaisena App storesta kaksi sovellusta jotka täytyy ladata että laitteesta saa hyödyn irti. Harmi, etten ole toista ( ja vielä varsinaista piirustus ) sovellusta saanut toimimaan kännykässäni kuin japanin kielellä. Ongelma on kuitenkin omassa puhelimessani sillä tämä ei ole ensimmäinen kerta kun sovellukset ovat japaniksi....... Anyway, omissa töissäni olen käyttänyt EQUIL NOTE softaa joka on toiminut piirtämisessä varsin hyvin. 

EQUIL on lähinnä tarkoitettu muistiinpanojen tekemiseen mikä on mielestäni hassua, sillä kun kerran kirjoitat muistiinpanot vihkoon miksi ne täytyisi olla kännykässä ( tai padilla) ? Siksi olikin päivänselvää, että minulle tämä tulee ainoastaan piirtämistarkoitukseen. Harmittelin sitä, että smartpen on kuulakärkikynä. Olisi kätevää jos kynäosio olisi jonkinlainen kotelo, jonne saisi laitettua esimerkiksi oman lyijykynän, mutta se kuitenkin toimisi samalla tavalla. 

Aloitin piirtämisen testaamalla kynää ja kokeilemalla miten se toimii ja mitä toimintoja Equil Note sovelluksesta löytyy. Ensimmäinen tuotos on kuva joka avaa tämän koko postauksen ja toinen jossa on jo vähän yritystä on tässä: 
Piirsin piirokset suoraan Equilkynällä ja paperilla ne loppujen lopuksi näyttivät tältä...
Lopputuloksesta paperilla näkee miksi kannattaisin lyijäriä! Alkuperäisestä muistikirjaluonnoksesta huomaa myös sen, että Equil Note sovelluksella pystyy pyyhkimään huonot viivat ja jäljet, sekä tässä tapauksessa myös tekstit pois. Tästä lähdin liikkeelle ja jäin heti jo aika hyvin koukkuun. 

Seuraavat kaksi piirrosta ovatkin jo huomattavasti paremmat, sillä tajusin kokonaan miten laite toimii ja miten ylipäätään saan parhaimman lopputuloksen. Piirsin luonnoksen aluksi lyijykynällä ja lähdin piirtämään sitä Smartpenillä vasta sitten. 

Piirtäessä on helppo seurata sovelluksesta miltä piirustus näyttää ja pysyykö viivat kohdillaan. Välillä jostain syystä piirtäessä samaa viivaa, sovelluksessa piirustusjälki tuli aivan eri kohtaan. Syyksi epäilen, että bluetoothlaite oli huonossa asennossa tai siirtynyt hieman paikaltaan. Samoin käden asennosta täytyi olla tarkka, sillä jos käsi oli laitteen edessä, ei jälkeä näkynyt kännykän näytöllä ollenkaan. 

Tälläkertaa jopa valmiista lehtiöluonnoksestakin tuli ihan siedettävän näköinen! 

Valmis työ on tässä! Käytin tässä piiroksessa myös tekstinkäsittelyä ja kokeilin hieman laittaa väriäkin mukaan. 

Kokeiluissani viimeisin työ on ehkä oma suosikkini ja parhaiten onnistunut!
Aloitin luonnoksen samaan tapaan ensiksi tekemällä hahmotelman lyijärillä ja sen jälkeen piirtämällä luonnoksen päälle Equil Smartpenillä. Tämäkin luonnos näyttää paperillakin varsin hyvältä! 
( miinuksena nuo Sharpie-testailut toiselta sivulta hahah) 


Lopputulos on kuitenkin tässä! Rakastan Equilissä eniten sitä, että se on aivan kuin juuri omalle piirustustekniikalleni tehty. Tekniikkani on hieman sotkuinen ja useimmat töistäni näyttävätkin siltä kuin ne olisivat vähä sinnepäin - viivoja siellä sun täällä. Pidän keskeneräisyydestä, karkeasta viivasta ja väreistä. Tulen varmasti esittelemään jatkossa lisää Equilillä tehtyjä töitä kunhan vain saan niitä valmiiksi asti! Jos alkoi piirustuskättä syyhyttämään oman Equil Smartpenin voit hankkia klikkaamalla itsesi Mobilefun.fi sivustolle tästä ---> KLIK KLIK 

Listasin loppuun vielä laitteen plussat ja miinukset:

+ Kätevyys ja laitteen koko - helppo kuljettaa mukana! 
+ Akku kestää 8 tuntia ja lataus on helppoa läppärin avulla! 
+ Voi piirtää mille paperille tahansa - kuva on aina softassa valkoisella pohjalla! Tämän takia käytin itsekin viivapaperia. 
+ Helppokäyttöinen! 
+ Koukuttava! 


- Kuulakärkikynä
- Kännykän sovellus jumittaa välillä, varsinkin jos zoomaa kuvaa lähemmäs tarkempaa työtä varten
- piirustusviivat eivät aina mene samalle kohdalle piirtäessä
- harmi ettei multa löydy tablettia!!!! Sillä olisi varmasti mahtava piirtää! Kännykän näytöltä tihrustaminen on välillä ärsyttävää! 


Jos heräsi kysymyksiä vastaan mielelläni ja jos haluatte nähdä jotain tiettyä testailua Smartpenillä pyrin toteuttamaan kaikki toiveet! ♥ Mitäs pidätte? Omistatteko itse samankaltaista laitetta ja onko piirtäminen lähellä sydäntä? 


4 kommenttia:

 1. HOW COOL! Mä oon koulussa saanut kokeilla tableteilla yms. piirtopöydillä piirtämistä ja siitä ei kyllä oo tullut hevon helvettiäkään :D Mut vitsi toi on siisti! Nykytekniikka on niin ihmeellistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisin jonkun tosi laadukkaan piirtopöydän vielä kynän kaveriksi! NIIN ON!!! Olin vähän skeptinen koko jutun kanssa mutta kun omin silmin näin et piirustus vaan siirtyy sitä mukaa kun piirrän kännykän näytölle olin ihan et mitä tapahtuu MITEN hahah :'D

   Poista
 2. Oot kyllä taitava piirtäjä!
  Mulla tuli heti mieleen, että miten hävyttömästi tällä vois "kopioida" valmiita valokuvia, maalauksia ym. omiksi tuotoksiksi :D
  Harjoittelun takia siis ja omaksi iloksi, ei mitään tyyliin "no kylläpäs piirsin tämän Mona Lisan kuvan ihan omasta päästäni!"
  Itse vaatetus-artesaanina sain idean, miten siisti olis piirtää naistenlehdistä valmiiden muotikuvien päälle ja saada vaatekuvia omaan käyttöön. Joskus kun vaan toivoo, että koneella olis valmiita malli-pohjia ihanista vaatteista, joihin vois itse suunnitella yksityiskohdat ym :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon tarkoitukseen tämä vekotin sopisi paremmin kuin hyvin!! :-D

   Poista

Nakkaa kommentti! (auts, ei noin kovaa :-D)