12. joulukuuta 2010

# mä kuiskaan sulle takas: huono yritys


Ikkunasta katsoessani taivas on pelkkää harmaata. Suuret pumpulipilvet ovat tummia. Hämähäkin jalkoja muistuttavien puiden oksien takana lamput luovat keltaista valoa tyhjälle luistimien raapimalle jäälle. Jos mulla olisi nyt luistimet, ujuttaisin ne vihreiden villasukkien verhoamiin jalkoihini. Jäänreunalla odottaisin jotakuta kiristämään nauhat. Ketään ei tulisi. Käsiini sattuu se kiskominen. nauhat eivät tunnu mukavilta kylmettyneitä sormia vasten. En saa luistimia tarpeeksi kireälle.

En osaa luistella. Pikkuisena osasin kiitää kuin tuuli ja pysyin vaa'assa 10 sekuntia. En osaa tehdä makkaraa, en jarruttaa, en sirklata. En jarruta kuten jääkiekkoilijat, en saa itseäni pysähtymään mitenkään muuten kuin kaatumalla, tai luistelemalla kaukalon seinämää päin. Jarrutuksen raastava ääni kaikuu mielessäni. En osaa tehdä piruettia, enkä uskalla nostaa jalkaani kolmeakymmentä senttiä korkeammalle. En koskaan uskaltaisi luistella samaan aikaan poikien, jääkiekkomailojen, kirosanojen ja voimalla viuhahtavan kiekon kanssa. Seison jäällä - luistimet vinossa - yksin. Yö on mun aikaani olla taitoluistelija, jääprinsessa.

Voin luistella niin kovaa kuin jaloistani pääsen ja olla jarruttamatta; törmätä kaukalon seinään tai kaatua lumihankeen. Kukaan ei nauraisi minulle. "Toi on jo noin vanha ja se ei osaa luistella!" Nauran itse itselleni. Tuijotan tähtiä, jotka vilahtelevat sakean pilviverhon raoista. Ajattelen sinua. Nostan pudonneen piponi ja upotan kastuneet hiukseni sen uumeniin. Hokkareiden narut narisevat märkyydestä ja pakkasesta. Otan luistimet pois. Niian, kumarran, yleisö taputtaa ja menen takaisin sisälle. 

***

Liityin parisen päivää sitten kuvake.netiin silkasta mielenkiinnosta. Mun punaiset sukkahousut on saaneet puolipilkkua ja sulkua. Vieraslista komeilee sata prosenttista mies energiaa. Kommentit eivät kutkuta mieltä ja iskuyritykset ovat maailman huonoimpia. Miehet jakavat kuiskaten meseä ja puhelinnumeroa ja naiset etusivulla etsii miesseuraa mieluiten samalta paikkakunnalta ja samana iltana. Kuvassa naisella on yllään ainoastaan rintsikat ja huulet ovat limaisena huulikiillosta. Välillä mietin, ovatko nuo ihmiset oikeasti tosissaan? 

tarkkailen vielä muutaman päivän ajan kuvakkeen ihmisiä ja sitten poistun takavasemmalle. Jo nämä pari päivää ovat olleet mulle ihan tarpeeksi.

tyttö 17 vuotta sanoo shoutboxissa "ihmeporukkaa"
olen samaa mieltä.

xoxo

17 kommenttia:

 1. sun pitäis niin kirjottaa joku kirja ! : D noita sun tekstejä on ihana lukee : )

  VastaaPoista
 2. ano, voi kiitos tosi paljon ^^ ehkäpä joskus vielä kirjakaupan hyllyltä löytyy mun esikoisteos :---D

  VastaaPoista
 3. Tuli mieleen, et ootko koskaan seurustellut? Ku et oo mainitsenu yhtää pojista tääl blogis :D vai seurusteletko nyt?:)

  VastaaPoista
 4. onhan sitä tullut seurusteltua, mutta ei kuulu mun tapoihin kirjoitella pojista täällä..: )

  VastaaPoista
 5. Minä en osaa luistella, en ole koskaan osannut ja tuskin tulen koskaan oppimaankaan, muttei oikeastaan edes haittaa! :D No okei, myönnetään, ois ihan sairaan siistii liitää jäällä kun joku lintu taivaalla mutta minkäs sitä voi, jossei osaa. Muthei, mähän osaan juosta ihan sikakovaa jos niitä positiivisuuksia pitäs ettiä! :--D

  ps. samaa mieltä kuin anonyymi, sä kirjotat ihan sairaaaan hyvin! Kateus!

  Hyvää joulun alkua (..? :D) ihanaiselle tulevakirjailija Nukelle :)

  VastaaPoista
 6. kallo, todellisuudessa mä osaan luistella. mutta en laske sitä luistelemiseksi kun menen vaan päästä päähän ja aina kaadun.. :'D jätän sen luistelun niille jotka sen todella osaavat ja teen itse sitä mitä osaan parhaiten ^^

  ja kiitos kovasti♥ hyvää joulun alkua sinnekkin :--3

  VastaaPoista
 7. kivaa, että jotkut blogaajat osaavat vielä oikeasti kirjoittaa =)))

  L

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanaa tekstiä ! <3__<3
  Susta oikeesti pitäs tulla kirjailija 8)

  VastaaPoista
 9. anonyymi, voi kiitos ihanasta kommentista :') ♥ ( toivottavasti joskus tuleekin ! :p )

  VastaaPoista
 10. i can sure teach you skate ;) eiku mennää oikeesti joskus !! lainaan sulle mun vanhoi luistimia jotka on eri tasoo ku noi citymarkettiskeitit ni mennää olee jääprinsessoja <3

  VastaaPoista
 11. meri, kuulostaa hauskalta! :D sä kun ootki ntollanen oikea jääprinsessa ^^ ♥ mennään vaan!

  VastaaPoista
 12. Nää isommat kuvat sopii paremmin sun blogiin ;-)

  VastaaPoista
 13. sivi, kiitoksia, niin munkin mielestä ^^

  VastaaPoista
 14. mahtavasti kuvailtu ja kirjotettu tuo luisteluteksti! osasin samaistuu siihe iha täysin... :p

  VastaaPoista
 15. You'll want to add a facebook button to your blog. I just bookmarked this article, although I had to complete it manually. Simply my $.02 :)

  - Robson

  VastaaPoista

Nakkaa kommentti! (auts, ei noin kovaa :-D)